Alweer 4e week stage
Door: Elma
Blijf op de hoogte en volg Bart en Elma
24 Februari 2014 | Verenigde Staten, Philipsburg
Het is alweer mijn vierde week op het eiland en mijn vierde week van mijn stageperiode is begonnen!! De tijd vliegt, kan het amper bijhouden!
De stage op de HR afdeling is erg leuk. Mijn stagebegeleidster is nu voor twee weken in Nederland dus ik zit alleen op kantoor met Jazmin, de HR assistant. Gelukkig heeft mijn stagebegeleidster allemaal interviews voor me gepland met alle afdelingsmanagers, om zo de organisatie en de medewerkers op de haven te leren kennen! Iedereen staat gelukkig hiervoor open en ik word overladen met informatie over diverse functies, afdelingen en de geschiedenis van de haven. Het cultuurverschil is te merken maar dat alles net ff anders gaat in Nederland, vind ik wel leuk om te zien!
Afgelopen donderdag moest ik 5 uur in de nacht op de haven aanwezig zijn. Na een lekker bakkie koffie om wakker te worden, was het zover.. ik mocht mee op de pilotboat!!! Hier keek ik al zoolang naar uit!!
De pilots ( loodsers in het NL) zijn degenen die aan boord klimmen van de binnenkomende cruisseschepen. Gelukkig kwamen er 5 mega Cruiseboten aan donderdag, en ook de grootste ter wereld --> Allure of the Seas! We gingen met de boot naar de Cruises, en de bemanning van de cruise gooit een luik open en een ladder naar beneden. De pilotboot gaat naast het Cruisschip varen om dezelfde speed aan te houden zodat de pilot vanuit onze boot zo op de ladder kan klimmen om aan boord te gaan van de Cruisschepen!! Wat een gevaarlijke job is dit!! Maar echt fantastisch om te zien!!
Daarna ging ik terug naar wal om vervolgens te kijken hoe de Cruisseschepen worden aangelegd. Hiervoor zijn speciale linehandlers die de touwen van het schip vastmaken. Ook dit wordt op een bepaalde manier gedaan. Ik mocht met de golfkar naast het schip rijden zodat de pilot+kapiteit kan zien waar de voorkant van het schip is. Daarna wordt er vanaf het Cruiseschip een balletje met een touw eraan aan wal gegooid naar de linehandlers en vervolgens komen mega touwen om de boot aan te leggen.
Ik vind het geweldig om op de haven te werken van Sint Maarten, wat een uitzicht elke dag op de megaschepen en leuk om te weten wat hier allemaal speelt! Inmiddels weet ik ook de hele geschiedenis van deze organisatie en ben ik erachter gekomen dat de haven de belangrijkste economische factor is voor het hele eiland Sint Maarten.. Wauw!
Afgelopen dinsdag waren we naar La Bamba gegaan voor onze eerste salsales! Elke dinsdag gaan we nu van 20.00 - 21.00 uur naar de salsales, hoe leuk!!?? We gingen bij de beginnersklas en uiteindelijk stonden we allemaal te dansen, zelfs met een partner! Sommige mannen kunnen echt zoooo goed salsa dansen, en begeleiden je zo goed.. dat je eigenlijk zelfs niet eens zoveel hoeft te kunnen haha!! Je gaat gewoon helemaal op in de muziek, heerlijk!! Het plan is om elke week te gaan.. dat 4 maanden lang.. dan moet het toch wel wat worden?? Haha.. !!
Vrijdag gingen we eerst bij een ander studentenhuis voordrinken en ik denk dat er wel 30 studenten uiteindelijk liepen!! In dit studentenhuis wonen ze met 11 mannen en 2 vrouwen.. wat een gekkehuis! Allemaal gedeelde slaapkamers zonder airco.. dan waardeer ik toch wel heeeel erg waar ik woon waar we lekker allemaal onze eigen slaapkamer hebben haha, en gelukkig woon ik samen met maar 2 vrouwen :D
Maargoed.. daarna gingen we weer naar de Soggy Bar met zn allen.. was weer helemaal leuk!! Opgegeven moment blij dat iemand zei dat we weer naar huis gingen want ze waren wel heel gul bij de bar met de vodka haha! ( sorry pap/mam) Hoort erbij zeggen ze;)
Zaterdag zijn we lekker naar karakter gegaan, NL strandtent! Echt zo relaxed hier.. weer echt genoten van het lekkerste broodje carpaccio en natuurlijk de zon/zee en strand. Zaterdagavond zijn we lekker met de meiden uiteten geweest bij het Hard Rock café, en zeker aan te raden; the famous fajitas Hmm! Alleen we kregen 4 fajitas per persoon, dus daarna lekker uitgebuikt op Nadia's bed met zijn vieren. De laptop op de strijkplank gezet, en lekker oldskool een filmpje gekeken " Smoorverliefd" . Ook weleens lekker!!
Na het skypen gisterochtend dachten we lekker naar het strand te gaan. Omdat we 4 uur zouden BBQen op het strand wilden we niet te ver van huis dus gingen we lekker naar Philipsburg dit is op loopafstand voor ons. Maar na 1,5 uur hadden we het wel gehad.. dus hebben we lekker " gehartenjaagd" bij onze patio, top! haha
Om half 5 gingen we richting Guana Bay om heel relaxed te barbequen op het strand. Na het graven van een kuil in het zand, roostertje erop en bakken maar! Wat heerlijk dat dit toch kan.. in februari!!
Verder gaat het hier helemaal toppie, geen heimwee so don't worry about me!!
Hoe is het daar in NL?
25 Februari 2014 - 11:19
Tante Mirjam:
Lieve Elma,
Je schrijft prachtige reisverslagen. En hieruit blijkt dat je erg geniet en dat je het erg naar je zin hebt Op je stage! Het is je absoluut gegund! Super voor je!
Je foto's stralen één en al enthousiasme en blijheid uit. Toppie!
Liefs
25 Februari 2014 - 22:32
Marianne Roelofsen:
Hoi Elma,
Wat een ontzettend leuke reisverslagen schrijf jij.
Je ziet het helemaal voor je,zo'n mannetje die via een ladder en luik aan boord van zo'n cruiseschip gaat.
Wat een geweldige stageplek en dan na je werk allemaal leuke dingen doen in je vrije tijd.
Ik zou best wel even met je willen ruilen!!
Hoop nog veel mooie reisverslagen van je te lezen.
Geniet ervan!
26 Februari 2014 - 22:19
Hendrikjan:
ELLIEEEEEEEEEEEEEE....
weeer het meeste had ik alweer van je gehoord en gezien...(moviee van de kroesskippieee)
erg vett hoor...wat eeen ding he!! weer eeens wat anders als de eilandspolderrr!
njaa voor de rest ook nie veel te vertellen...in nederland is het ook vet chill weer..mogen ook nie klagenn
Zaterrrdag Carnaavallll......whoehoee...geackeehuisss!!
nouu zet m oppiee daarzo!! en wel goed je best doen op je stagee...al die kamvuurcomazuipfeestjes van je :P... wow leuk goed galgjee woord zeg....
nouuu LALALALA Laaterrr